Revalidatie

Kiné & Sportpraktijk Wezenbeek is gespecialiseerd in het revalideren van mensen met orthopedische en sportletsels. Hieronder verstaan we de revalidatie van overbelastingsletsels, traumatische letsels, nek- en rugklachten, als ook postoperatieve revalidatie. De therapie is hoofdzakelijk gericht op het behandelen van musculoskeletale structuren zoals oa. spieren, gewrichten, pezen, ligamenten, kraakbeen, ... . Zowel professionele atleten als amateursporters, maar zeker ook niet-sporters kunnen hier terecht.

Aanpak

Elke patiënt wordt individueel behandeld in functie van zijn specifieke noden via manuele vaardigheden en gerichte oefentherapie. Naast het herstel van het letsel hebben we ook veel aandacht voor de oorzakelijke factoren. Deze pakken we tijdens de revalidatie aan.

Manuele vaardigheden

De door ons gehanteerde vaardigheden hebben altijd als doel musculoskeletale functies en klachten te verbeteren. Hierbij gaan we hands-on te werk en maken we gebruik van verschillende articulaire en myofasciale technieken: mobilisaties, tracties, manipulaties, harmonics, stretching, fricties, dry needling, soft tissue technieken. Ook voor osteopathie kunt u bij ons terecht.

Oefentherapie

Naast het manuele luik wordt er ook een geïndividualiseerd oefenschema opgesteld, geheel op maat van de patiënt en zijn revalidatie. Dit geïndividualiseerd oefenschema wordt onder begeleiding uitgevoerd en progressief opgebouwd. Het is gericht op het herwinnen van maximale functionaliteit van de patiënt of op sporthervatting van de atleet.

De praktijk beschikt over een grote indoor oefenruimte. Naast de meest courante oefenmaterialen en heel wat krachttoestellen beschikken we ook over een Redcord-systeem, Kinesis station, Exxentric, Accelerator station.

Daarnaast heeft de praktijk ook een outdoor oefenruimte met aangelegd kunstgrasplein en zandbak om onze patiënten zo functioneel mogelijk te laten herstellen. In een allerlaatste fase voor de sport- of competitiehervatting bieden we de mogelijkheid aan van return-to-sport/-play training die op een externe locatie doorgaat. Hier ligt de focus op looptechnische oefeningen, explosiviteit, sprongkracht en weerstandstraining.

Zo slagen we erin de patiënt te begeleiden tijdens elke fase van zijn revalidatie.

Onze diensten:

Met de term performance bedoelen we het optimaliseren en maximaliseren van de prestaties van de individuele atleet of ploegsporter.

Een belangrijke doelstelling van de praktijk is enerzijds het voorkomen van het ontstaan van letsels & anderzijds het voorkomen van herval in oude blessures.